Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Hållbarhet fokus i utvecklingssamarbete

Publicerad: 15 januari 2014, 14:29

KTH och Akademiska Hus har skrivit under en avsiktsförklaring om samverkan på både lednings- och verksamhetsnivå inom forskning, utbildning och innovation.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusKTH

Genom att dra nytta av varandras kompetenser vill Akademiska Hus och KTH tillsammans stärka hållbarhetsforskningen inom byggd miljö. Samarbetet kommer att fokusera på områden som berör energi, byggprocesser och byggmaterial. Även fastighetsförvaltning prioriteras och särskilt då med fokus på hållbarhet och integrerade processer. Detta konkretiseras genom instiftande av en ny professur i fastighetsförvaltning som delfinansieras av Akademiska Hus.

– Vi har sedan länge ett omfattande samarbete i det mer vardagliga arbetet eftersom Akademiska Hus är hyresvärd för merparten av KTH:s lokaler. Det samarbetet vill vi nu fördjupa till att även omfatta forskning och kompetensutbyte i en mer strukturerad form, berättar Peter Gudmundson, rektor för KTH.

Ett exempel på de forskningssamarbeten som redan pågår är studier kring integrerad småskalig energiproduktion som delfinansieras av DHS, Delegationen för Hållbara städer. Målet med det projektet är att kunna visualisera den energiforskning som bedrivs på KTH i ett så kallat Zero Emission Campus Lab. Ett annat exempel är ett gestaltningsprogram för hållbara beteenden i universitetsområdet Albano som precis har beviljats anslag av Energimyndigheten.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusKTH

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.