Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Hållbar bostadssatsning i Göteborg

Publicerad: 19 januari 2016, 12:04

Brf Viva. BIld: RIksbyggen.

Fastighetsnämnden i Göteborg har tagit det formella beslutet för Riksbyggens förvärv av mark på Guldheden i Göteborg, där bolaget ska bygga totalt 130 nya bostäder under namnet Brf Viva.


Ämnen i artikeln:

GöteborgRiksbyggen

Projektet är utvecklad tillsammans med Chalmers, Göteborgs Universitet och Johanneberg Science Park i ett så kallat “Positive Footprint Housing”-projekt. Det fungerar som en plattform och ett ramverk för hur man ska bygga miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbara bostadsområden.

Brf Viva är först ut inom ramen för projektet i Sverige.

– Det ska bli intressant att se vilka effekter resultatet får i Göteborg och hur övriga byggherrar inspireras av detta, säger Jahja Zeqiraj (S), ordförande i fastighetsnämnden.

Den miljömässiga hållningen visas bland annat genom att el kommer att produceras av solpaneler som finns i föreningen, som sedan kommer att lagras i bussbatterier för att kunna användas på kvällen.

– Jag hoppas att Göteborgs Stad fortsätter samarbetet med näringsliv, forskning och våra medborgare för att utveckla hur vi kan bygga moderna och hållbara bostadsområden. Det är viktigt för att vi ska fortsätta vara en attraktiv stad, säger Magnus Sigfusson, fastighetsdirektör för Göteborgs Stad.

Byggstart planeras till hösten 2016, inflyttning till 2018.

Redaktionen

Källa: Riksbyggen

Ämnen i artikeln:

GöteborgRiksbyggen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.