Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Hållbarhet

Grönt tak i Göteborg

Publicerad: 16 December 2013, 07:17

I Göteborgs nya stadsdel Kvillebäcken påbörjas nu byggandet av Veidekke Bostads projekt Brf Klätterträdet, 81 stycken bostadsrätter.


Ämnen i artikeln:

GöteborgVeidekke

Projekteringen är klar sedan en tid tillbaka och entreprenör är Veidekke Entreprenad. Färdigställande är beräknat till sensommaren 2015.

Veidekke Bostad bygger också Göteborgs första gröna tak. Takterrassen på Brf Klätterträdet kommer att bli cirka 400 kvadratmeter stor och ska vara en plats för umgänge och odling.

– Takodling är en ny trend som breder ut sig hos stadsbor med en längtan till landet och ett grönare och enklare liv. Nu tar vi odlingstrenden till Göteborg och involverar köparna i terrassens utformning och innehåll, säger Olof Olausson, Regionchef på Veidekke Bostad.

Brf Klätterträdet är Veidekkes andra hus i den nya stadsdelen Kvillebäcken på centrala Hisingen i Göteborg. Huset kommer bestå av 81 lägenheter och alla boende kommer att ha fri tillgång till takterrassen. Till våren ska lägenhetsköparna bjudas in för att tycka till om terrassens utformning.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Veidekke

Ämnen i artikeln:

GöteborgVeidekke

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.