Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Grönt kvarter på Gärdet

Publicerad: 21 februari 2012, 14:51

BIG designar nytt bostadskvarter på Gärdet

Den danska arkitektbyrån BIG skapar ett nytt bostadskvarter på Gärdet, vid Frihamnen i Stockholm, Stettin 7. Byggherre är Oscar Properties.


Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesBjarke Ingels Group

Oscar Properties förvärvade fastigheten i april 2011. Det 20 000 kvadratmeter stora bostadskvarteret innefattar cirka 140 lägenheter. Stettin 7, namngivet efter kvarteret på Sandhamnsgatan, blir Bjarke Ingels första bostadsprojekt i Sverige.
– Istället för ett monolitiskt kvarter, slutet och begränsande, blir detta poröst. Ett beboeligt landskap sammansatt av en svärm av hundratals individuella rum. Med privata gårdar och terrasser för byggnaden tankarna till en bebodd bergssluttning, säger Bjarke Ingels, grundare och partner, BIG.

Extra fokus har lagts på hållbarhetsfrågor. Möjlighet finns för solenergi på utvalda terrasser och planteringar hjälper till att rena luften. Taket är byggt i olika nivåer för att stoppa upp regnvattnet och ”vattna” växtligheten.

Detaljplaneändring för Stettin 7 inleddes våren 2011. Start-PM godkändes av stadsbyggnads-nämnden 2011-05-12.  Just nu samarbetar Oscar Properties och Stockholms stad vidare i utvecklingen av projektet.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande BIG

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.