fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

Från Ullevi till kåkstäder – Serneke skänker matchtröjorna

Publicerad: 28 augusti 2019, 11:31

Elisabeth Anderton, CSR-ansvarig IFK Göteborg; Mikael Johansson och Sofia Johansson, CTO. Foto: Martin Renström/Serneke

Serneke är från och med 2019 IFK Göteborgs största partner. Nu skänks lagets gamla matchkläder till sydafrikanska kåkstäder.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeSernekeSocial hållbarhet

Serneke är från och med 2019 IFK Göteborgs största partner. Nu skänks lagets gamla matchkläder till sydafrikanska kåkstäder.

Under sommaren har Serneke och välgörenhetsorganisationen Contribution to Opportunities sett till att IFK Göteborgs matchkläder med gamla logotyper har hamnat hos behövande i Kapstaden, Sydafrika, i stället för att bara slängas.

– Det här är ett utmärkt exempel på när vårt engagemang i idrott och sponsring får ringar på vattnet och skapar ytterligare möjligheter att stötta bra verksamheter, säger Martin Renström, sponsoransvarig på Serneke, till Fastighetsnytt.

Det är Serneke-kollegan Michael Johansson och hans syster Sofia Johansson som är engagerade i projektet.

– Det kändes naturligt att koppla ihop dem med det arbete som IFK Göteborg gör för social hållbarhet. De gör ett fantastiskt jobb nere i Kapstaden, säger Renström.

Väntar fler liknande projekt i framtiden?

– Vi ser alltid möjligheter till samarbeten där vi kan stötta socialt hållbara projekt som främjar exempelvis folkhälsa och integration, säger Martin Renström.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev