Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Första HBTQ-certifierade fastighetsbolaget

Publicerad: 27 maj 2016, 12:18

Foto: Ludovic Bertron/Wikimedia.

Som första fastighetsbolag i Sverige genomför det kommunala bostadsföretaget i Malmö MKB Fastighets AB nu en hbtq-certifiering. Det innebär att samtliga av bolagets cirka 300 tillsvidareanställda medarbetare med heltidstjänst samt de med längre vikariat genomgår en utbildning inom hbtq-frågor i samarbete med RFSL.


Ämnen i artikeln:

MKB

– Det är en viktig fråga för MKB och handlar om att vi ska vara ett företag som signalerar att alla kan leva sitt liv som de vill så länge det inte går ut över någon annan. Det gäller såväl kunder, medarbetare som leverantörer, säger MKB:s vd Terje Johansson i samtal med Fastighetsnytt.

Han berättar att utbildningen är resultatet av ett förslag från en av bolagets anställda till företagsledningen.

– Det handlar om en stor utbildningsinsats och som omfattar tjugo timmar per anställd. Kunskap är det bästa vapnet mot schabloner och fördomar och alla har vi fördomar. Även vi på MKB men vi vill vara ett öppet och inkluderande företag, säger Terje Johansson.

Läs mer om HBTQ-certifiering här.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

MKB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.