lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

Fokus på barnen i särskilt utsatta Rosengård

Publicerad: 2 augusti 2022, 11:33

Sofia Lokind, förvaltare Victoriahem. Foto: Victoriahem

Social hållbarhet är en viktig del av förvaltningen för Victoriahem som äger många hus i miljonprogrammet. Nästa vecka anordnar bolaget för sjunde året i rad Summercamp med gratis aktiviteter för barn och unga i den oroliga stadsdelen Rosengård i Malmö.

Ämnen i artikeln:

RosengårdSvepetVictoriahemSocial hållbarhet

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Det här är en viktig del av vårt bosociala arbete som handlar om att lyfta hela stadsdelen och göra den till en ännu bättre plats att bo på, kommenterar Sofia Lokind, förvaltare på Victoriahem i Malmö.

Läs även: Så ska nya Victoriahem rusta upp miljonprogrammet 

Det är sjunde året i rad som Victoriahem och FC Rosengård tillsammans arrangerar populära sommaraktiviteter med fotboll, tävlingar, läsning och socialt umgänge för barn och ungdomar i Malmö. 

– Det kommer bli en perfekt final på sommarlovet!  Det känns extra kul att vi tillsammans med Victoriahem kan erbjuda allt detta gratis för våra barn i området, kommenterar Jenny Sjöstrand på FC Rosengård.

Läs även: Danmarks stenhårda politik: ”Höga betonghus längst ner i bostadshierarkin”

Eventet som pågår mellan den 8–10 augusti och uppges vara en av årets mest populära aktiviteter i den särskilt utsatta stadsdelen. Även i år ser antalet deltagare ut att slå nya rekord.

Läs även: Extrem trångboddhet ökar – oenigheten stor

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev