Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Hållbarhet

Får pengar för klimatsatsningar

Publicerad: 29 Mars 2016, 11:35

Här byggs Norra Djurgårdsstaden.

Foto: Lennart Johansson.

Stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden har av Stockholms stad beviljats drygt 13 miljoner kronor i klimatinvesteringsmedel för olika projekt.


Ämnen i artikeln:

Norra DjurgårdsstadenStockholm

Stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden har beviljats drygt 13 miljoner kronor i klimatinvesteringsmedel för olika projekt, från Stockholms stad. Pengarna ska bland annat användas för en mobil återbrukscentral, masshantering med sjötransport och cykelparkering i Gasverket.

Pengarna delas ut till projekt som bidrar till att nå Stockholms stads klimatmål för att bland annat minska klimatpåverkande koldioxidutsläpp.

Den mobila återvinningscentralen ska skapa en mötesplats för inlämning av kläder och prylar för återbruk. Material som lämnas ska även kunna användas i verkstaden för att göra nya saker. Under fem dagar i oktober 2015 testades en tillfällig mobil återvinningscentral i området. Här fick skräp nytt liv och lösningen blev uppskattad av de boende.

Med en väl utvecklad cykelparkeringsstandard vill man locka fler att ta cykeln när man besöker området vilket minskar koldioxidutsläppen.

Att bygga nya bostäder och allmän platser på gammal industrimark medför att stora mängder jord och massa behöver fraktas bort, exempelvis för rening. Transport med pråm är enligt staden ett bra alternativ till lastbilar och minskar transportkostnader och koldioxidutsläppet.

Redaktionen

Källa: Stockholms stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.