Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Fabege först med 100 procent grön finansiering

Publicerad: 21 december 2020, 12:40

Fabege utmanar nu övriga fastighetsbolag att ta efter. På bilden Fabeges finanschef Åsa Lind.

Fabeges lånestock på 26 miljarder kronor består nu helt av gröna lån. Därmed är Fabege det första svenska fastighetsbolaget med 100 procent grön finansiering. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

”Vi är glada och stolta över att ha privilegiet att delta som en aktiv part i den stora omvandlingen mot en alltmer hållbar och ansvarskännande finansmarknad. För att klimatmålen i Parisavtalet ska uppnås krävs att hela den finansiella världen tar ett stort ansvar för klimatet”, säger Åsa Lind, finanschef på Fabege, i en presskommentar.

Sedan tidigare är all Fabeges kapitalmarknadsfinansiering grön, såväl obligationer som företagscertifikat, liksom större delen av bankfinansieringen. Och nu har de sista fem procenten av finansieringen konverterats till gröna avtal. 

Fabege har sedan länge haft det uttalade målet att all finansiering ska bli grön. Bolaget skriver att det möjliggjorts av ett ambitiöst hållbarhetsarbete, som bland annat resulterat i att Fabeges samtliga förvaltningsfastigheter är hållberhetscertifierade. Fabege har som målsättning att hela förvaltningen ska vara klimatneutral 2030 bedömer att man har goda förutsättningar att nå även detta mål.

”Fastighetsbranschen har visat att den tar frågan på allvar men nu sätter Fabege ribban för grön finansiering och utmanar branschens övriga aktörer att följa efter”, kommenterar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News