Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Ett år efter skyfallen i Gävle – kostnaderna spräcker tvåmiljardersvallen

Publicerad: 17 augusti 2022, 11:23

Översvämning vid ett bostadsområde vid Södra Kungsvägen i Gävle för ett år sedan, den 18 augusti. Flera vägar och viadukter stod under vatten efter kraftiga skyfall och det var stora störningar i tågtrafiken i Gävle och Dalarna.

Foto: Fredrik Sandberg TT

Skyfallen över Gävleborg och Dalarna för ett år sedan skapade stor förödelse och samhällskostnader på över 2 miljarder kronor. Nu pågår flera utredningar som ska ta del av erfarenheterna och lära för framtiden.


Ämnen i artikeln:

GävleMSBKlimatanpassning

För invånarna i Gävle och delar av Dalarna infaller den 18 augusti ett laddat jubileum, då det är ett år sedan himmelen öppnades över staden. Regnet var så kraftigt att

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

GävleMSBKlimatanpassning

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.