Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Hållbarhet

ERA har hittat ett försummat segment

Publicerad: 15 Oktober 2012, 12:28

Peter Yllmark

Mäklarkedjan ERA Sverige har den senaste tiden satsat hårt på att bygga upp en verksamhet inom mäklandet av kommersiella fastigheter. En tuff bransch att ge sig in i, kan tyckas, men enligt vd Peter Yllmark har man hittat ett marknadssegment som man kan säga har försummats av övriga aktörer.


– Det finns ett antal stora fastighetsbolag som förmedlar kommersiella fastigheter i de stora städerna, som exempelvis Jones Lang LaSalle och Savills, men dessa brukar inte ägna mycket uppmärksamhet åt fastigheter i de lägre prisklasserna, det vill säga 0-100 miljoner kronor. Dessa fastigheter lämnas åt de smärre mäklarna men de har det gemensamt att de inte har en rikstäckande verksamhet, säger Peter Yllmark.

Han förklarar att de stora fastighetsköparna varken har tid eller resurser att dammsuga marknaden i de mellanstora och mindre kommunerna ute i landet på bra objekt. Istället väljer de hellre att köpa hela bestånd och även där, menar Peter Yllmark finns stor potential för ERA.

– Vi är en rikstäckande organisation med kunnig personal och olikt de lokala aktörerna utbildas vår personal i bland annat analys och användning av toppmoderna informationssystem berörande fastighetsmarknaden. De lokala aktörerna har ofta dåliga underlag medan vi kan ge köparen all den information den efterfrågar.

Enligt Peter Yllmark kommer har runt 20 av ERA:s kontor i Sverige börjat mäkla kommersiella fastigheter och ungefär 25 personer, som alla har erfarenhet av marknaden, är verksamma inom segmentet.

– Vi kommer att utöka vår satsning, både i antal kontor och personal, säger han.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.