Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Emitterar första hållbara obligationen

Publicerad: 30 maj 2016, 04:51

Hemsös vd Per Berggren under ett seminarium i Almedalen 2015.

Foto: Sverrir Thór

Hemsö har emitterat en hållbar obligation om en miljard kronor. Enligt ett pressmeddelande från bolaget är man först ut bland nordiska bolag att emittera hållbara obligationer


Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Hemsö har emitterat en hållbar obligation om en miljard kronor. Enligt ett pressmeddelande från bolaget är man först ut bland nordiska bolag att emittera hållbara obligationer som skiljer sig från gröna obligationer på så vis att pengarna inte enbart kan användas till miljöfrämjande investeringar utan även till socialt hållbara.

Den emitterade obligationen har en löptid om fem år och är fördelad på två olika lån varav det ena (700 miljoner) löper med rörlig ränta på Stibor 3M och en räntemarginal på 115 punkter och det andra löper med en fast ränta om 1,375 procent per år.

Likviden från emissionen kommer att användas till tre hållbarhetsprojekt varav ett är omställning av befintliga fastigheter till flyktingbostäder.

Intresset för den nya obligationen var stort och orderboken uppgick till 2 miljarder inom loppet av ett par timmar, skriver Hemsö i sitt pressmeddelande.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.