Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Donerar 1,2 miljoner till Syrien

Publicerad: 25 november 2015, 12:51

Genom en global bidragskampanj bland medarbetarna och Ramböllfonden har Ramböll samlat ihop 1 200 000 kronor till förmån för Röda Korsets arbete i Syrien. Medarbetarnas bidrag dubblades av Ramböllfonden.


Ämnen i artikeln:

Ramboll

Genom en global bidragskampanj bland medarbetarna och Ramböllfonden har Ramböll samlat ihop 1 200 000 kronor till förmån för Röda Korsets arbete i Syrien. Medarbetarnas bidrag dubblades av Ramböllfonden.

I Sverige samlades 85 000 kronor in bland medarbetarna, en summa som dubblades av Ramböllfonden. Totalt doneras en summa om 1,2 miljoner kronor till Röda Korsets arbete i Syrien. Bidraget kommer främst att användas till mat, rent vatten och sjukvård, så som ambulansverksamhet, första hjälpen-kit, medicinsk utrustning, tält, filtar, madrasser och hygienartiklar.

Ramböll Sveriges vd Bent Johannesson uttalar sig i ett pressmeddelande:

− Röda Korset gör ett otroligt viktigt arbete på plats i Syrien där våldet gör hjälpinsatsen komplicerad och behovet av humanitär hjälp är stort. Det känns självklart att bidra till deras arbete och att kunna hjälpa till i detta extrema läge.

Ramböllfonden har som främsta mål att främja företagets fortlevnad och verksamhetens och dess medarbetares långsiktiga utveckling.

Om situationen i Syrien
Kriget i Syrien är inne på sitt femte år, där hundratusentals människor har blivit dödade och miljontals blivit av med sina hem. Det råder brist på vatten, mat, sjukvård, skolor och arbeten. Röda Korset bidrar med akut hjälp till familjer i behov.

– 12,2 miljoner människor är i akut behov av humanitär hjälp.
– 7,6 miljoner är på flykt från sina hem men är fortfarande kvar i Syrien.
– Över 4 miljoner har flytt till närliggande länder som Libanon, Turkiet och Jordanien och många är just nu på flykt genom Europa.

Källa: pressmeddelande Ramböll

Ämnen i artikeln:

Ramboll

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.