torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

De vill göra Tynnered tryggare

Publicerad: 29 mars 2021, 09:25

Hållbar stadsutveckling ska lyfta Tynnered. Foto: Familjebostäder

2025 ska Göteborg inte ha några särskilt utsatta områden på polisens lista längre. Ambitionen är tuff och kommunstyrelsens ordförande är därför glad över att Framtiden, Stena Fastigheter och Volvo Cars nu storsatsar i Tynnered.

Ämnen i artikeln:

Framtiden förvaltningTerje JohanssonStena FastigheterCecilia FasthGöteborg

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Samarbetet startar under våren och väntas resultera i att Tynnered 2025 präglas av framtidstro, sysselsättning, utbildning och entreprenörskap.

– Baserat på vår erfarenhet från Gårdsten vet vi att det är möjligt att förflytta särskilt utsatta områden bort från polisens lista, säger Terje Johansson vd och koncernchef på Framtiden, i en kommentar. 

Läs även: Gårdsten slipper värstingstämpeln 

Framtidens strategi för att lyckas med samma förflyttning i fler områden är fokus på så kallad ”superförvaltning”, där man tillsammans med privata aktörer satsar på boende, skola, fritid, arbete och hållbar stadsutveckling.

Utökad läxhjälp, frukost i skolan och en fördubbling av antalet sommarjobb hos bolagen är några av de första insatserna som görs i Tynnered. 

– Jag är övertygad om att Tynnered kommer vara ett av västra Göteborgs mest attraktiva områden i framtiden, säger Cecilia Fasth vd och koncernchef på Stena Fastigheter, i en kommentar.

Läs även: Revisionsrapport: Misslyckad miljardsatsning i utsatta områden 

Under 2021 kommer trion att genomföra en större jobbsatsning med hjälp av en ”jobbtrappa” för ungdomar från Tynnered, titta på utvecklingen av moderna mobilitetslösningar och satsa på lokalt entreprenörskap.

Kommunfullmäktige i Göteborg antog förra året målet om att inte ha några särskilt utsatta områden på polisens lista 2025. 

– Det är en tuff ambition men vi ser det som nödvändigt att både staden och andra aktörer satsar på att nå den. Alla områden i Göteborg ska vara trygga att bo och verka i, säger Axel Josefson, kommunstyrelsens ordförande Göteborg, i en kommentar. 

Så ska Tynnered lyftas

• Tynnered ska bli en destination för fler Göteborgare.

• Skolan ska ha elever från hela Göteborg, som ska få bättre skolresultat än snittet i staden.

• 1 500 sommarjobb.

• Jobbtrappa för 300 ungdomar.

• 500 långsiktiga arbetstillfällen och ökad anställningsbarhet.

• 100 nya etablerade företag.

• Erbjudande om moderna mobilitetslösningar till alla som bor i Tynnered.

• 600 nya bostäder i olika upplåtelseformer.

 

Källa: Stena Fastigheter

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev