måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

De går mot strömmen i krisen – letar nedlagd industri med arbetskraft att ta över

Publicerad: 11 oktober 2022, 13:49

Det går bra för en svensk tillverkare av solceller, som har orderböckerna fulla de närmaste nio månaderna. Nu vill man etablera ny tillverkning i Sverige och söker både lokal, kapital och hundratals nya medarbetare. Sven Lindström är bolagets vd. Foto: Midsummer

Midsummer den svenska tillverkaren av solceller söker en industrilokal på minst 10 000 kvadratmeter. Det handlar om att skala upp en verksamhet till en ny nivå.
– Vi vet att det finns tillverkningsindustrier som nåtts vägs ände, och där kan vi ta vid och erbjuda en långsiktig lösning med 150 till 250 arbetstillfällen, säger Peter Karaszi, kommunikationschef på Midsummer.

Ämnen i artikeln:

KlimatanpassningSocial hållbarhet

BA


Med en lågkonjunktur som står för dörren och skenande elpriser som kan tvinga fram fabriksnedläggningar finns det verksamheter som går i motsatt rikting. Ett sådant exempel är Midsummers svensktillverkade lätta

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev