Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Chefer ser mätbarhet som framgångsfaktor för hållbarhet

Publicerad: 17 september 2014, 10:39

När Fastighetsnytt presenterar en egen kvalitativ undersökning om hållbarhet visar det sig att högt uppsatta ledningspersoner i och med koppling till fastighetsbranschen ser mätbarhet som ett viktigt verktyg i hållbarhetsarbetet. Ledningspersonerna ser också hållbarhet som ett sätt att skapa inspiration, dynamik och framåtanda i olika projekt.


Undersökningen ”När hållbarhet möter avkastning” bygger på djupintervjuer med personer i ledande ställning på stora fastighetsföretag och andra företag med stark koppling till fastighetsbranschen. Den har initierats av Fastighetsnytt för att presenteras på Business Arenas hållbarhetsseminarium 2014. Undersökningen har genomförts av Durchman Clear Insight Consulting AB och Position Research & Consulting.

– Fastighetsnytt har i mer än tio år har skrivit om hållbarhetsfrågor inom fastigheter och samhällsbyggnad. Därför känns det bra att som ett nytt grepp på Business Arena kunna presentera den här kvalitativa undersökningen, och framförallt att se att den visar att engagemanget för hållbarhet är stort upp på högsta nivå i branschen, säger Daniel Bergstrand som är chefredaktör på Fastighetsnytt.

Ett annat intressant resultat av undersökningen är att begreppet hållbarhet har vidgats under de senaste åren. Från att ha varit begränsat till den miljömässiga aspekten väger företagen i branschen i allt högre grad in sociala och ekonomiska aspekter i sitt konkreta hållbarhetsarbete. Det finns en tydlig ambition i branschen att hitta synergier mellan lönsamhet och hållbarhet.

– Under intervjuerna framkom att en stor utmaning för många i branschen har varit att visa på att en investering i hållbarhet bär frukt. Det gäller främst områden där det har funnits eller finns för få referensobjekt, eller där beräkningsmodeller gällande goodwill avseende hållbarhetsaspekter för varumärket saknas, säger Johan Durchman som är vd för Durchman Clear Insight Consulting AB.

Resultatet presenterades under seminariet ”Vad du som fattar beslut måste känna till om miljö och hållbarhet” under Business Arena i Stockholm.

Läs undersökningen ”När hållbarhet möter avkastning”.

Daniel Bergstrand, chefredaktör Fastighetsnytt
daniel.bergstrand@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.