Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Castellum prisas för sitt hållbarhetsarbete

Publicerad: 15 oktober 2021, 04:55

Foto: Castellum/Getty Images

För sjätte året i rad toppar Castellum kategorin kontor/industri hos Global Real Estate Sustainability Benchmark som mäter fastighetsfonder och fastighetsbolags hållbarhetsarbete, det skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Castellum

Castellum skrapade ihop 95 av 100 möjliga poäng i rankningen som i år omfattade över 1 500 fastighetsbolag och fonder i 64 länder, vilket täcker en stor del av den globalt listade fastighetssektorn.

Läs även: LISTA: 10 fastighetsbolag avslöjar sina bästa hållbarhetsstrategier – och största risker 

- Extra glädjande är att vi nu även rankas som världens mest hållbara projektutvecklare av kontor (med 99 poäng av 100). Det är ett tydligt kvitto på att vår strategi är rätt, att vi gör ett riktigt bra jobb och att fokus på hållbarhet är lönsamt, säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum.

Läs även: Gröna pengar – så funkar det  

Castellums bryter ner sitt hållbarhetsarbete i tre delar:

1. Struktur, uppföljning och noggranna riskbedömningar där hållbarhet prioriteras av från styrelse och ledning till chefer och medarbetare, där även kunder och leverantörer involveras.

2. Hållbarhet integreras i det löpande arbetet och i de större projekten. 

3. Hållbarhetsmål kopplade till de globala målen 

- Det är alltid trevligt att vinna men framgångarna i GRESB väger extra tungt. Själv ser jag varje enskild hållbarhetssatsning som ett viktigt och nödvändigt steg för att klara Parisavtalets mål om att den globala uppvärmningen ska begränsas till 1,5°C och bidra till ett mer hållbart samhälle som håller sig inom de planetära gränserna, säger Filip Elland.

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.