torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

Castellum lanserar uppdaterat ramverk för gröna obligationer

Publicerad: 6 september 2022, 07:55

Jens Andersson, finanschef Castellum.

2016 gav Castellum ut sin första gröna företagsobligation. Nu lanserar Castellum ett uppdaterat ramverk med än högre hållbarhetskrav, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetCastellumObligationer

R


Finansiering via emission av gröna obligationer, inom ramen för Castellums MTN- och EMTN-program, är en möjlighet för investerare att kunna bidra med kapital till några av företagets mest hållbara projekt och fastigheter. De allmänna villkoren för emitterade gröna obligationer motsvarar de som gäller för övriga obligationer som emitteras under Castellums MTN-och EMTN-program, med den väsentliga skillnaden att likvidbeloppet från gröna obligationer enbart kan allokeras till projekt och tillgångar som är kvalificerade enligt Castellums gröna ramverk.

Läs mer: Grön finansiering – så funkar det 

– Vi ser en tydlig efterfrågan på gröna obligationer och att det över tid ger oss lägre finansieringskostnader. Våra obligationsinvesterare kan med våra högt ställda hållbarhetskrav vara trygga med att de projekt som väljs ut verkligen stöttar omställningen mot ett mer hållbart samhälle, säger Jens Andersson, finanschef, Castellum AB, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev