Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Castellum investerar 281 miljoner

Publicerad: 11 april 2012, 12:02

Castellum förvärvar i Göteborg och Örebro samt inleder nyproduktion i Borås och Sigtuna. Den sammanlagda investeringen uppgår till 281 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Castellum

Castellum har via det helägda dotterbolaget Harry Sjögren AB förvärvat tre fastigheter i Högsbo, Göteborg. Fastigheterna ligger i anslutning till bolagets befintliga bestånd och består av totalt 17 700 kvadratmeter fördelat på hälften kontorsytor och hälften lagerytor. Uthyrningsgraden var cirka 90 procent vid förvärvet. Investeringen uppgick till 145 miljoner kronor och tillträde har skett.

Vidare har Harry Sjögren påbörjat nyproduktion i Viared, Borås, av 9 200 kvadratmeter varav 8 750 kvadratmeter höglager och resterande del kontor. Nyproduktionen är fullt uthyrd och beräknas vara färdigställd i slutet av 2012. Investeringen beräknas uppgå till 58 miljoner kronor.

I Rosersberg, Sigtuna, har Fastighets AB Brostaden påbörjat nybyggnation av 4 080 kvadratmeter, varav 2 820 kvadratmeter består av lagerytor och 1 260 kvadratmeter av kontorsytor. Investeringen beräknas uppgå till 40 miljoner kronor och vara färdigställd i slutet av 2012. För närvarande är inga kontrakt tecknade i den nya byggnaden.

I Örebro har Aspholmen Fastigheter AB förvärvat en industrifastighet om 3 050 kvadratmeter som gränsar till bolagets befintliga fastighetsbestånd. För närvarande är inga kontrakt tecknade i byggnaden. Investeringen uppgick till 20 miljoner kronor och tillträde har skett.

I Backa, Göteborg, har Eklandia Fastighets AB påbörjat ombyggnation av en lager/logistik fastighet för en ny hyresgäst. Investeringen beräknas uppgå till 18 miljoner kronor och vara färdigställd under andra kvartalet 2012.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Castellum

Ämnen i artikeln:

Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.