Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Castellum i topp på hållbar lista

Publicerad: 10 september 2019, 11:37

Illustration på kommande Castellum-bygge i Norrköping.

Fastighetsbolaget Castellum hamnar i topp i sin klass när ett internationellt verktyg rankar fastighetsbranschen i hållbarhet. Det är fjärde året i rad som bolaget får topplaceringen.


Fastighetsbolaget Castellum hamnar i topp i sin klass när ett internationellt verktyg rankar fastighetsbranschen i hållbarhet. Det är fjärde året i rad som bolaget får topplaceringen.

Global Real Estate Sustainability Benchmark, GRESB, är ett internationellt benchmarkingverktyg som mäter och utvärderar hållbarhetsarbete inom fastighetsbolag och fonder ur ett investerarperspektiv. I rankningen utvärderas bolagens och fondernas hållbarhetsarbete ur tre perspektiv: miljöfrågor, sociala frågor och styrning. Över 1 000 fastighetsaktörer ingick i årets ranking där Castellum placerar sig som bäst i klassen på hållbarhet inom sektorn kontors- och industrilokaler.

– Vi ser oss som en samhällsbyggare. Med den bakgrunden är vår strategi att ta hållbarhetsfrågorna på stort allvar både ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. Målsättningen är att integrera hållbarhetsarbetet i allt vi gör och att det ska vara en naturlig del i vårt dagliga arbete. Ranking är ett tydligt bevis på att vår strategi är rätt, att vi gör ett riktigt bra arbete och att det är lönsamt att fokusera på hållbarhet, säger Henrik Saxborn, vd på Castellum, i ett pressmeddelande.

Vill bli jämställt bolag

Castellum uppger att man miljöcertifierat 33 procent av sitt fastighetsbestånd och arbetar aktivt för att nå fler hållbarhetsmål, bland annat att vara ett helt jämställt bolag i alla yrkeskategorier och att bli 100 procent klimatneutrala till 2030.

Bolaget har även fullföljt den första WELL-certifieringen i Sverige, ett certifieringssystem som tar hänsyn till hälsa och välbefinnande hos de som arbetar i en fastighet.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.