Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

BREEAM-certifierar Karlastaden

Publicerad: 26 maj 2016, 07:09

Visionsbild på Karlastaden. Bild: Serneke.

Textstorlek + – Dela med andra Tweet MAILA PRINTA PDF TAGGARBREEAM Karlastaden Serneke Stadsdelen Karlastaden som Serneke utvecklar på Lindholmen i Göteborg, med skyskrapan Karlatornet som landmärke, kommer att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM Communities. Enligt ett pressmeddelande från Serneke finns höga ambitioner för området och Karlastaden ska bli en spjutspets inom stadsbyggnad och där är hållbarhet


Ämnen i artikeln:

KarlastadenSerneke

Stadsdelen Karlastaden som Serneke utvecklar på Lindholmen i Göteborg, med skyskrapan Karlatornet som landmärke, kommer att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM Communities. Enligt ett pressmeddelande från Serneke finns höga ambitioner för området och Karlastaden ska bli en spjutspets inom stadsbyggnad och där är hållbarhet en viktig faktor. En hållbarhetscertifiering är ett verktyg för att säkerställ att grundtanken och visionerna följer med.

– BREEAM stärker den gemensamma målbild vi har med staden samtidigt som det skapar en tydlig struktur för att nå det målet. Certifieringsprocessen ger oss också värdefull kompetens för framtida projekt, säger Patrik Lindström, VD Serneke Projektutveckling.

Det blir en tredje part som bedömer hur väl kriterierna uppfylls och det blir Anders Nilsson på Tengbom som får den rollen.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

KarlastadenSerneke

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.