Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Årets bästa miljökommun utsedd

Publicerad: 28 juni 2017, 06:34

Helsingborg är Sveriges bästa miljökommun, enligt en årlig rankning som gjorts av tidningen Aktuell hållbarhet. Vilhelmina, Åsele och Årjäng hamnar i botten.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgFastighetsmarknaden i Sydsverige

Helsingborg är Sveriges bästa miljökommun, enligt en årlig rankning som gjorts av tidningen Aktuell hållbarhet. Sedan 2009 har tidningen undersökt och jämfört svenska kommuners ambitioner och aktiviteter på miljöområdet. Helsingborg har rankats högt under flera år och det är andra gången som staden kniper förstaplatsen.

Ett nytt livskvalitetsprogram, flera års ambitiöst miljöarbete samt en långsiktig och blocköverskridande vision är anledningar till stadens placering i topp, enligt Aktuell hållbarhet.

“Helsingborg är den första kommunen i Sverige som har ett livskvalitetsprogram där vi knutit ihop miljö och folkhälsa. Det här arbetet är ett bevis på den politiska enighet om ett hållbart miljö- och klimatarbete som finns i Helsingborg”, säger kommunalrådet Lars Thunberg (KD), ordförande i beredningen för livskvalitet, i ett pressmeddelande.

I topp ligger även Gävle, på andra plats, följt av Västerås, Lund och Uppsala. Vilhelmina, Åsele och Årjäng hamnar i botten.

Utmärkelsen delas ut under Almedalsveckan i Visby.

TT

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.