Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

66 miljoner till hållbar renovering

Publicerad: 12 juni 2012, 12:10

Forskning om hållbar renovering av byggnader från 1950-1975. Pilotförsök för att åstadkomma bättre kunskapsöverföring inom företag och mellan företag och akademi.


Ämnen i artikeln:

Formas

Forskning om hållbar renovering av byggnader från 1950-1975. Pilotförsök för att åstadkomma bättre kunskapsöverföring inom företag och mellan företag och akademi.

Formas står för 33 miljoner kronor och branschen bidrar med lika mycket i form av arbetstid och ekonomiska medel.  Våren 2012 gjorde Formas tillsammans med IQ Samhällsbyggnad (Föreningen för innovation och kvalitet inom samhällsbyggandet) en strategisk satsning på området byggd miljö med fokus på större tvärvetenskapliga och transdisciplinära projekt med systemtänkande. Utlysningen avsåg projekt inriktade på en hållbar ombyggnad, renovering och förnyelse av bostäder och lokaler från perioden 1950-1975. Hela bygg- och förvaltningsprocessen omfattas och syftet med satsningen är att generera ny kunskap som bidrar till en hållbar samhällsutveckling.

– Det finns många aktörer och delintressen inom det här stora området. Inför utlysningen bjöds forskarsamhället, näringsliv och offentlig förvaltning in till ett match-makingmöte för att hitta lämpliga konstellationer och för att dessa gemensamt skulle formulera forsknings- och innovationsbehov. Det visade sig vara mycket lyckat och vi kan nu tillsammans med branschen satsa på flera intressanta projekt, säger Anna Ledin, huvudsekreterare på Forskningsrådet Formas , i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Ämnen i artikeln:

Formas

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.