Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Tredubblar satsning på forskning inom urbanisering

Publicerad: 11 juli 2016, 07:49

Pudong i Shanghai.

Foto: Mattias Fröjd.

Formas forskarråd har beslutat att höja budgeten inom forskningssatsningen Urbaniseringens utmaningar och möjligheter, från 50 till 150 miljoner kronor för åren 2016-2020.


Ämnen i artikeln:

Formas

Det kom in många fler ansökningar än förväntat och söktrycket blev mycket högt i utlysningen.
– Genom den här budgetökningen kan vi finansiera 15 procent av de inkomna ansökningarna. Annars hade vi bara kunnat finansiera 5 procent. Forskarrådets beslut om budgetökningen är därför mycket glädjande och ligger i linje med Formas strävan att ha rimliga beviljandegrader i våra utlysningar, säger Gia Destouni, Formas huvudsekreterare.

Bakgrund
I början av 2016 utlyste Formas 50 miljoner kronor för forsknings- och utvecklingsprojekt inom området urbanisering. Utlysningen syftade till att stödja forskning som undersöker de utmaningar som en alltmer urbaniserad värld innebär, hur föreställningar om det urbana livet som norm påverkar invånare samt de möjligheter som finns för att samtidigt som de mänskliga behoven växer hålla nere miljöpåverkan och ge förutsättningar för ökad livskvalitet.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Formas

Ämnen i artikeln:

Formas

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.