Måndag17.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Sök

Forskning

Riksbyggen tecknar forskningsavtal

Publicerad: 14 Mars 2012, 14:27

Riksbyggen har tecknat ett forskningsavtal med Göteborgs universitet. Universitetslektor Björn Andersson på Institutionen för socialt arbete kommer att leda forskningsarbetet med målet att tillämpa begreppet social hållbarhet i ett konkret bostadsprojekt.


Ämnen i artikeln:

Riksbyggen

-Det här är spännande och intressant i flera avseenden. Vi kommer arbeta såväl med att utveckla teoretiska perspektiv kring social hållbarhet, som med att följa genomförandet av ett bostadsprojekt i praktiken, säger Björn Andersson.

– Socialt arbete har en viktig roll när det gäller att anlägga sociala perspektiv på planeringsprocesser i samhället. I projektet får vi möjlighet att utveckla vårt kunnande tillsammans med centrala aktörer inom boendesektorn samt med forskare från andra institutioner, säger Mona Franséhn, prefekt Institutionen för socialt arbete.

Björns forskning blir en del i ett bredare samverkansprojekt, Positive Footprint Housing, där ett bostadsprojekt och forskningsprojekt genomförs parallellt. Riksbyggen inledde samarbetet med Chalmers institution Arkitektur i januari på Johanneberg Science Park, och både forskare och studenter är redan aktiva i designprocessen.

Riksbyggens avsikt är att genomföra ett bostadsprojekt där man översätter och utvecklar diskussionen om social hållbarhet till ett specifikt bostadsprojekt.  I forskningen kommer man bland annat att titta på planeringen av huset: för vilka ska huset byggas och hur skapar vi förutsättningar för ett hållbart socialt liv. Projektet innefattar även att ta fram bedömningskriterier för att utvärdera boendet i husets framtid.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Riksbyggen

Ämnen i artikeln:

Riksbyggen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.