Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Projekt för gemensam syn på värdering

Publicerad: 26 juni 2018, 07:23

Illustration: Petter Furå.

RICS anlitar forskaren Herman Donner för att analysera hur branschen arbetar med värdering av byggrätter, projektfastigheter och råmark.


Ämnen i artikeln:

RICS

RICS anlitar forskaren Herman Donner för att, på uppdrag av ett 30-tal aktörer inom fastighetsbranschen och byggbranschen, analysera hur branschen arbetar med värdering av byggrätter, projektfastigheter och råmark.

Enligt RICS upplevs metoden och arbetsgången för värdering av mark och projektfastigheter variera mellan olika aktörer, något som upplevs som ett problem. Det är bakgrunden till att flera fastighetsbolag, konsulter och banker nu finansierar forskningsprojektet där tanken är att det ska leda till en större transparens kring värdering.

Under våren har ett 30-tal intervjuer med företrädare för fastighetsbolag och bostadsutvecklare, konsulter, kommuner, och banker genomförts för att få insikt i metodiken och vad som upplevs som problematiskt både med att göra en värdering och granska värderingar.

Resultatet av arbetet är tänkt att fungera som ett stöd för värderare i arbetet med att värdera mark- och projektfastigheter och kommer presenteras i oktober.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

RICS

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.