Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Nytt forskningsprogram studerar allmännyttan

Publicerad: 9 april 2018, 12:26

Bild: Framtidenkoncernen

Ett femårigt forskningsprogram som avser att studera och analysera allmännyttan inleds nu i ett samarbete mellan Malmö Universitet, Framtidenkoncernen i Göteborg och MKB Fastighets AB i Malmö.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i SydsverigeFramtiden förvaltningMalmö UniversitetMKB

– Detta forskningsprogram möjliggör en mer långsiktig och sammanhållen forskningsinsats kring allmännyttans roll i de två storstädernas strävan att uppnå en hållbar bostadsförsörjning, säger Tapio Salonen vice rektor Malmö universitet.

Huvudfrågan för programmet lyder “Vilken roll kan allmännyttan lokalt spela för att gynna mer jämlik tillväxt och mer jämlika levnadsvillkor i städerna?” där fokus kommer ligga på utvecklingen i Göteborg och Malmö.

– Som Sveriges största allmännytta har vi en viktig roll och ansvar för att göra skillnad i praktiken. Det innebär att vi behöver driva och lyfta komplexa frågor för framtiden men också identifiera konkreta och praktiska frågor i dag, och här ser vi att det finns stora vinster i samarbete med MKB och akademin, säger Martin Blixt, tillförordnad vd på Framtidenkoncernen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev