Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Forskning

Nya forskarbostäder i Örebro

Publicerad: 20 Mars 2012, 06:38

Kommunala bostadsbolaget Örebro Bostäder AB har tagit ett engagemangsbeslut om tre nya byggprojekt med inriktning på fler studentbostäder.


Ämnen i artikeln:

Örebro

Det handlar bland annat om 34 nya forskarbostäder vid universitetet, ett nybygge på gamla fängelsetomten i kvarteret Husaren i hörnet Slottsgatan-Fredsgatan i Örebro centrum, samt även 96 nya, centrala studentbostäder i hörnet Rudbecksgatan-Trädgårdsgatan.

Vad gäller kvarteret Husaren är det ännu inte klart om det blir bostäder, studentbostäder, kontor eller en mix av detta.

– Det kan bli byggstart någon gång nästa höst, men först krävs det en detaljplaneändring, säger ÖBO:s VD Ulf Rohlén till Nerikes Allehanda.

– Det är tre, mycket spännande nybyggnadsprojekt, som vi nu ska ta vidare. Alla projekten har stor potential att utveckla och göra Örebro till en ännu mer attraktiv och modern stad, inte minst för studenter som nu får ett stort tillskott av bostäder, betonar Ulf Rohlén.

ÖBO grundades 1946 och ingår sedan 1995 i den kommunala bolagsgruppen Örebro Rådhus AB.

ÖBO har cirka 22500 lägenheter med ca 40000 hyresgäster samt drygt tusen lokaler. Omsättningen 2010 var cirka 1,4 miljarder kronor.

Peter Lorin

Ämnen i artikeln:

Örebro

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.