Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Ny forskningsanläggning till SLU

Publicerad: 26 maj 2015, 06:03

Illustration: White Arkitekter.

Akademiska Hus bygger en ny forskningsanläggning, Biotronen, vid SLU på Campus Alnarp, mellan Malmö och Lund. Akademiska Hus investerar cirka 34 miljoner kronor i projektet.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusSLU

Akademiska Hus bygger en ny forskningsanläggning, Biotronen, vid SLU på Campus Alnarp, mellan Malmö och Lund. Akademiska Hus investerar cirka 34 miljoner kronor i projektet.

– En modern forskningsinfrastruktur är nödvändig för universitetets utveckling, säger Håkan Schroeder, dekan vid SLU i Alnarp. Den nya Biotronen är inte bara viktig för vår egen forskning och utbildning utan även en mycket betydelsefull förutsättning för vår attraktivitet i samarbetsprojekt med företag och andra universitet, både nationellt och internationellt.

Bland annat kommer den nya anläggningen på 1 100 kvadratmeter att utrustas med toppmodern teknik, med olika zoner åtskilda av slussfunktioner, 24 klimatiserade kamrar för att kunna efterlikna realistiska odlingsförhållanden och LED-belysning för att kunna härma solljuset i förhållande till ekvatorn.

– Fokus läggs också på att göra anläggningen energismart genom att värmen som uppstår när en klimatkammare kyls kan återvinnas och användas till att värma upp andra delar av byggnaden, säger Tomas Ringdahl, regiondirektör på Akademiska Hus region Syd.

Inflyttning är beräknad till hösten 2016.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusSLU

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.