Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Miljoner till forskning om urbanisering

Publicerad: 27 september 2016, 11:08

Bild: Formas/Mostphotos.

Formas forskarråd beviljade på tisdagen 144 miljoner kronor till 17 forskningsprojekt inom hållbar urbanisering. Bland annat vill man ta reda på hur man undviker ökad ojämlikhet.


Ämnen i artikeln:

Formas

Formas forskarråd beviljade på tisdagen 144 miljoner kronor till 17 forskningsprojekt inom hållbar urbanisering. Bland annat vill man ta reda på hur man undviker ökad ojämlikhet under en snabb urbanisering.

Enligt Formas behövs forskning på området för att kunna uppnå globala mål om hållbara städer och samhällen. För den snabba urbaniseringstakten skapar stora utmaningar för styrning och planering. 

-Det är glädjande att forskarrådet kunde bevilja finansiering till så många intressanta projekt. Forskningsbehovet är stort och växande i detta område. Det är också roligt att många av de beviljade projekten har ett internationellt fokus, där forskare från Sverige samarbetar med forskare i andra länder, till exempel i Afrika och Asien, med särskilt snabba, utmanande och kunskapskrävande urbaniseringsprocesser, säger Formas huvudsekreterare Gia Destouni.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Formas

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News