Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Forskning

Klartecken för forskningscentrum i Hagastaden

Publicerad: 21 November 2012, 14:22

Biomedicum, Bild: Akademiska hus – Berg Arkitektkontor/Arkitektfirmaet C.F. Møller.

Detaljplanen för bygget av Biomedicum klubbades av stadsbyggnadsnämnden på tisdagen. Akademiska hus investerar totalt 3,5 miljarder kronor i byggnaden.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusHagastaden

Med sina 76 000 kvadratmeter blir Biomedicum en av de största medicinska forskningsanläggningarna i Europa.
– Det är en mycket viktig pusselbit i att utveckla den nya Hagastaden till ett av världens ledande områden för Life Science. Anläggningen blir ett viktigt nav som kommer att ha stor betydelse för många människors hälsa och möjligheter till ett friskare liv, säger Anders Ekegren, stadsbyggnadskommunalråd i Solna stad.

Biomedicum kommer att ligga mellan Karolinska Institutets nya aula och folkhälsohuset, i anslutning till det nya universitetssjukhuset på andra sidan Solnavägen. Forskningscentrumet kommer att bestå av laboratorier men också innehålla kontor och konferenslokaler.

Detaljplanen antas slutligen av kommunfullmäktige i december. Byggstart beräknas ske i början av 2014 och inflyttning under 2018.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Solna stad

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusHagastaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.