tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Forskning

IMA beviljas EU-stöd

Publicerad: 22 januari 2018, 09:02

IMA Illustration: Henning Larsen Architectcs

I dag, måndag, kom beskedet att Tillväxtverket beviljar EU-stöd för projektet Innovative Materials Arena, IMA. Den fysiska innovationsmiljön planeras i anslutning till Linköpings flygplats.

Ämnen i artikeln:

Linköping

I dag, måndag, kom beskedet att Tillväxtverket beviljar EU-stöd för projektet Innovative Materials Arena, IMA. Den fysiska innovationsmiljön planeras i anslutning till Linköpings flygplats.

Totalt är stödet på 3,9 miljoner kronor, vilket är hälften av den totala budgeten. Resten finansieras av projektets ägare Sankt Kors och Region Östergötland, som står bakom beslutet av bygget i samarbete med näringslivet och Linköpings universitet.

– Vi är mycket glada över beslutet och har länge arbetat med utvecklingen av Linköping Aviation Park. IMA blir ett perfekt startskott. Läget norr om flygplatsen har fantastiska förutsättningar för att skapa en kreativ utvecklingsmiljö för företag som gynnas av närheten till landningsbana, samarbetspartners och effektiva stödfunktioner. Att starta parken med hög kompetens inom avancerade material är helt rätt, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors, i ett pressmeddelande.

Genom att stimulera utveckling inom dessa områden hoppas man på att öka innovationstakten inom branscher som energi, flyg, rymd, fordon och elektronik. Förhoppningen är att öka innovationstakten och bidra till fler affärer, starkare kompetensförsörjning, mindre resursanvändande och avfall samt lägre miljörisker.

– Det kommer att finnas innovationsstödjande funktioner som stimulerar kunskapsöverföring och samverkan så att vi kan omsätta kunskapen i varor och tjänster som kan nå den internationella marknaden. Vi tror att området kommer bli ett viktigt draglok för regionens tillväxt och konkurrenskraft, säger Peter Larsson, ansvarig för näringslivsutveckling på Region Östergötland, i ett pressmeddelande.

Målet är att bli en av Sveriges mest dynamiska miljöer för avancerade material och att företag i alla storlekar upplever IMA som en värdefull innovationsnod och mötesplats för näringsliv och akademi. Förra hösten pågick projektering av området och byggstart väntas ske i år och inflytt under 2019. Det pågår nu dialog med potentiella etablerare och andra intressenter.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev