Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Forskning ska möta näringsliv

Publicerad: 13 juli 2016, 05:22

Skanska har tecknat avtal med Science Village i Lund, på området mellan ESS och Max IV, om en markanvisning på 13 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

LundESSSkanska

Skanska har tecknat avtal med Science Village i Lund, på området mellan ESS och Max IV, om en markanvisning på 13 000 kvadratmeter.

Tanken är att skapa en mötesplats för kommersialisering av forskning och innovation. Fokus kommer ligga på två områden: den akademiska världen respektive näringslivet.

– Vi kommer öppna upp och inkludera intressenter långt innan huset är på plats. Vi vill skapa det här huset på ett helt nytt sätt och det ska märkas redan i processen, säger Andreas Lundberg, affärsutvecklare, Skanska Sverige.

– Konceptet för hela Science Village handlar mycket om att skapa en mötesplats för akademi, forskning och näringsliv och vi tycker att Skanska prickar rätt med sina idéer kring detta hus, det kommer bli ett viktigt bidrag till Science Village, säger Ulrika Lindmark, vd, Science Village Scandinavia.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

LundESSSkanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.