Fredag10.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Forskning

Chalmers och SKF forskar om hållbarhet

Publicerad: 26 Mars 2012, 07:12

Chalmers tekniska högskola i Göteborg har i samarbete med kullagertillverkaren SKF bildat ett forskningscentrum där man forskar kring hållbarhet.


Ämnen i artikeln:

Chalmers

Chalmers tekniska högskola i Göteborg har i samarbete med kullagertillverkaren SKF bildat ett forskningscentrum där man forskar kring hållbarhet. Centrumet invigs imorgon och de första rönen väntas hösten 2013.

SKF-Chalmers University Technology Centre for Sustainability är namnet på det nya forskningscentrum som till en början ska forska på fyra olika projekt. Ett av dem är hur man får ett företags samlade agerande att genomsyras av livscykelperspektiv. Syftet med projektet är att ”leverera banbrytande och industrifokuserad forskning inom hållbarhet”, som det heter i ett pressmeddelande.

Centrumet som leds av professor Ann-Marie Tillman är placerat vid Chalmers avdelning för miljösystemanalys som i sin tur tillhör Institutionen för energi och miljö.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande från Chalmers

Ämnen i artikeln:

Chalmers

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.