Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Bygger för forskare och studenter

Publicerad: 3 april 2017, 09:21

Illustration: Scheiwiller Svensson arkitektkontor ab.

Akademiska Hus satsar drygt 430 miljoner kronor för att bygga 322 lägenheter åt internationella forskare och studenter på Campus Solna, Karolinska Institutet.

Ämnen i artikeln:

HagastadenAkademiska HusSolna

Byggnaderna kommer att vara placerade på campus i direkt närhet till den framväxande Hagastaden. KI hyr i dagsläget cirka 400 bostäder utspridda i Stockholmsregionen. Dessa bostäder administreras av KI Housing, ett helägt dotterbolag till Karolinska Institutet Holding AB, med uppdrag att tillhandahålla bostäder till internationella gästforskare och utbytesstudenter för KIs räkning.

– Det råder allmänt en stor brist på student- och forskarbostäder i Stockholm vilket gör det svårt för internationella studenter och gästforskare att finna en bostad. Vi märker i våra mätningar ett ökat antal som faktiskt väljer bort Karolinska Institutet och Stockholm på grund av bostadssituationen. Att kunna erbjuda bra och funktionella bostäder på Campus är en mycket viktig faktor för att attrahera de bästa studenterna och forskarna och för att bibehålla KI:s konkurrenskraft på den globala marknaden, säger Anders Flodin, vd på KI Housing.

Den tänkta platsen är belägen på norra delen av Campus Solna längs gatan Fogdevreten. Utformning av bostäderna har tagits fram i ett samarbete med KI som kommer att blockhyra alla bostäderna.

Projektstart planeras till sommaren 2017 med inflyttning i etapper under 2019/2020.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev