Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Forskning

Blir delägare i Barkarby Science Park

Publicerad: 8 mars 2017, 09:11

Bild: Järfälla kommun.

Järfälla kommun går in som delägare i bolaget Barkarby Science Park, ett bolag för forskning och utveckling inom samhällsbyggnad.


Ämnen i artikeln:

BarkarbystadenJärfälla

Barkarby Science Park ska bli en arena för näringsliv, akademi och samhälle att tillsammans driva forskning, utveckling och skapa förutsättningar för att ny teknik och nya metoder inom hållbar stadsutveckling. Tanken är också att de snabbt kan testas i verkliga förhållanden genom allt det som just nu byggs i kommunen.

– I Barkarby har vi just nu norra Europas största stadsutvecklingsområde. Vi vill att det också ska bli den bästa staden att leva i. Genom det här samarbetat kommer idéer och innovativa lösningar inom hållbar samhällsbyggnad att kunna utvecklas och förverkligas här i Järfälla, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Beslutet om att Järfälla kommun blir delägare i Barkarby Science Park fattades av kommunstyrelsen i Järfälla i måndags och innebär att kommunen investerar 200 000 kronor i aktiekapital, samt 1,7 miljoner kronor för driftkostnader under 2017 och 2018.

Nästa steg i processen är att tillsammans med övriga delägare ta fram aktieägaravtal, bolagsordning och ägardirektiv för bolaget.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

BarkarbystadenJärfälla

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.