Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Vasakronan uppgraderar med ny IoT-plattform i 16 fastigheter

Publicerad: 12 maj 2022, 08:18

Vasakronans kvarter Blåmannen i centrala Stockholm. Foto: Gustav Kaiser

Vasakronan har implementerat den senaste versionen av Schneider Electrics fastighetsautomationssystem EcoStruxure Building Operation 2022 i 16 av sina fastigheter i Stockholm och Uppsala.

Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

R


Systemet är en öppen och skalbar IoT-plattform (en digital mellanprogramvara som förbinder komponenterna) som ska underlätta anslutningar till molntjänster, skriver Schneider Electrics i ett pressmeddelande. 

Systemet gör det möjligt för Vasakronan att uppgradera de befintliga systemen i fastigheterna och säkerställer samtidigt att de är kompatibla med ProptechOS. 

Det ger även en överblick för bland annat temperatur och energianvändning samt möjliggör optimering av drift, styrning och kommunikation i fastigheterna.

Läs mer: Proptech redo för nästa steg – ”Marknaden har mognat” 

I samband med projektet så blev Schneider Electric certifierad ProptechOS-partner till Idun Real Estate Solutions. 

– Uppgraderingen ger Vasakronans fastigheter de senaste lösningarna, en ökad säkerhetsstandard och skapar förutsättningar för framtida projekt och nya funktioner som kan implementeras, säger Alexander Lindahl, Real Estate Segment Leader på Schneider Electric i Sverige. 

Läs mer: ”Top of mind för alla fastighetsägare” – Christoffer Börjesson om den hetaste digitaliseringstrenden 

– Tack vare ett fint samarbete som har präglats av öppenhet mellan parterna och vårt gemensamma fokus på hållbarhet, så har vi nu en framtidssäker lösning på plats.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev