tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Digitalisering

Vasakronan startar proptech-bolag

Publicerad: 22 december 2021, 13:33

Hållbara städer behöver bli smartare, anser Peter Östman.. Foto: Getty Images, Mattias de Frumerie

Fastighetsjätten startar tillsammans med BLQ Invest ett gemensamt proptech-bolag under namnet Hydda för att ”hitta tekniska och digitala lösningar som på sikt bidrar till mer hållbara städer”.

Ämnen i artikeln:

Vasakronan FastigheterProptech

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Målet är att med hjälp av kapital och kompetens påskynda utvecklingen av nya lösningar inom proptech, men också att introducera startup-bolag till etablerade nätverk inom både finans- och fastighetsbranschen.

Läs även: Proptech på frammarsch - i jakt på en definition 

– Hydda är inte lösningen på allt, men med bolaget hoppas vi kunna bidra till en snabbare och mer effektiv utveckling, så att våra kunder får det de behöver, kommenterar Peter Östman, affärsutvecklingschef på Vasakronan.

För att städerna ska bli mer hållbara krävs att de blir smartare med öppna och generella lösningar. Vasakronan har därför tillsammans med Akademiska Hus, Willhem, Rise, Idun Real Estate Solutions och Högskolan i Jönköping även etablerat RealEstateCore; för gemensam byggnadsrelaterad data.

Läs även: Proptech nu även för industrin

– Alla våra initiativ har samma grundläggande idé; att hitta tekniska och digitala lösningar som på sikt bidrar till mer hållbara städer. Det gynnar alla, säger Peter Östman.

Mer om proptech-satsningen

• Blq invest är grundat av Kamjar Hajabdolahi och är baserat i Stockholm. Bolaget investerar i techbolag i ett tidigt skede och bygger sedan tillsammans med entreprenörer upp dessa från startup till scaleup.

• Hydda blir en koncern av nischade, snabbväxande SaaS-bolag, software as a service.

• Hydda tre första förvärv är: 1) Homemaker, ett digitalt system för bostäder och kommersiella fastigheter. 2) Elbilio, en mobilitetslösning för delning av elbilar, elscootrar och cyklar. 3) Parkando, en digital parkeringsoperatör.

 

Källa: Hydda

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev