onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Digitalisering

Uppstickaren Proptivity lanseras i Norge

Publicerad: 8 augusti 2023, 06:47

Foto: Audun Braastad, Getty Images

Det Stronghold Invest-ägda bolaget, som tillhandahåller högpresterande 5G-nätverk inomhus, har varit i drift i Sverige sedan juni 2022 och lanseras nu officiellt även i Norge.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Proptivity är den första neutrala infrastrukturoperatören i världen att bygga delade inomhus 5G MO-RAN som utan avgift kan utnyttjas av alla mobiloperatörer.

OneCo Networks och Proptivity har i dag tecknat ett strategiskt partnerskap för installations och underhållstjänster, vilket gör att Proptivity nu kan leverera sin unika inomhus 5G-tjänst till fastighetsägare i stor skala även i Norge.

Läs även: JLL lanserar chatGPT för kommersiella fastigheter

Proptivity Norway AS har etablerat kontor på Karvesvingen 5 på Hasle i Oslo under ledning av Stein Hansen, som har gedigen bakgrund inom telekom med många ledande roller inom Telenor-koncernen.

Läs även: Fastpartner först i världen med operatörsobunden 5G-RAN inomhus

Tidigare i år lanserade Proptivity som den första neutrala infrastrukturoperatör i världen, ett 5G-radioaccessnätverk, RAN, där alla operatörer är inbjudna att ansluta sig utan kostnad.

Mer om Proptivity

• Proptivity kommer initialt att leverera sina tjänster i Norden och senare i Europa.

• Satsningen motiveras med att forskning visar att majoriteten av dagens 5G-trafik används inomhus, men täcks från utomhus, utan möjlighet att uppfylla kraven från fastighetsägare. Genom att använda Proptivitys Gigabit 5G, ges fastighetsägare och operatörer möjlighet att leverera högpresterande 5G till sina kunder inomhus på ett hållbart sätt.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev