söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Digitalisering

Sweco bildar dotterbolag för digital tvillingtjänst: Megatrenderna som driver efterfrågan

Publicerad: 29 augusti 2022, 11:51

Twinfinity kommer inledningsvis att ha ett 15-tal anställda. Vd blir Björn Skoogh (bilden), i dag regionchef på Sweco i Göteborg med ansvar för Twinfinity. Samtliga anställda i bolaget är konsulter från Sweco med erfarenhet av att utveckla och implementera programmet.

Sweco kommer från och med 1 oktober att driva Twinfinity, bolagets molnbaserade plattformstjänst för digitala tvillingar, som ett helägt dotterbolag: ”Hållbarhet och digitalisering driver efterfrågan”, kommenterar Åsa Bergman vd och koncernchef på Sweco.

Ämnen i artikeln:

ProptechSweco

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


3D-programmet, Twinfinity, kan visualisera hur en byggnad är konstruerad, fungerar och mår. Det ger i sin tur förutsättningar att med stöd av fakta minimera byggnadens klimatpåverkan, sänka förvaltningskostnaderna och skapa nya värden för fastighetsägare, hyresgäster och boende. 

Swecos syfte med bolagsförändringen är att accelerera utvecklingen och försäljningen av produkten. 

– De stora megatrenderna hållbarhet och digitalisering driver efterfrågan på Swecos tjänster, kommenterar Åsa Bergman vd och koncernchef på Sweco.

Bolagets digitala innovation baseras på kundernas behov och utvecklas i kundprojekt: 

– Genom att sätta Twinfinity i ett eget bolag skapar vi de bästa förutsättningarna för vidareutveckling, samt ger bästa möjliga produktstöd till nuvarande och framtida kunder. 

Vd för det nya bolaget blir Björn Skoogh – i dag regionchef på Sweco i Göteborg. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev