tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Digitalisering

Samhällsfastighetsbolag tecknar proptechavtal

Publicerad: 31 oktober 2022, 10:17

Foto: Vyer

Vacse, som tidigare i år köpte "Regionens Hus" i Skövde av Hemsö, tecknar avtal med Vyer, som bland annat backas upp av fastighetsnestorn Sven-Olof Johansson, avseende digitala tvillingar för byggnadens drift och förvaltning.

Ämnen i artikeln:

SvepetVyer TechnologiesProptech

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Det känns otroligt kul att få jobba med en fastighetsägare som Vacse, som tar hand om flera av Sveriges samhällsviktiga fastigheter. Det ska bli spännande att se hur våra digitala tvillingar kan stötta deras arbete, säger Nils Berglund, vd på Vyer.

Läs även: Sven-Olof Johansson investerar i proptechbolag: ”Marknaden är alldeles för vildvuxen”

Fokus för det gemensamma projektet ligger på den befintliga digitala tvillingen av fastigheten Mode 4, som Vasce köpte av Hemsö tidigare i år via ett bolagsförvärv.

– Den blir en viktig nyckel för att upprätthålla hög kundnöjdhet i kombination med att minska vår klimatpåverkan, kommenterar bolagets fastighets- och hållbarhetschef Sara Jägermo.

Bolagets utvecklings- och förvaltningsstrategi framåt kretsar kring att utveckla lokalerna efter hyresgästernas förändrade behov, samt att framtidssäkra fastigheternas värde genom ett gediget hållbarhetsperspektiv.

Med Vyers mobila plattform kan byggnader besökas virtuellt för både drift och förvaltning och information hittas om utrymmen, utrustning, felanmälan och sensordata, vilket uppges spara både tid, pengar och miljö, bland annat genom färre transporter.

I maj investerade två kända fastighetsprofiler, Sven-Olof Johansson och Lennart Sten, 15 miljoner kronor på det snabbväxande proptechbolaget Vyer - som i fjol även plockade in Staffan Unge i styrelsen.

Mer om bolagen

Vacse grundades 2009 och äger 20 fastigheter i mellersta och södra Sverige, med 3 under uppförande. Nära 100 procent av beståndet hyrs ut till offentliga hyresgäster inom framförallt rättsväsende, utbildning och förvaltning.

Vyer grundades 2016. Det Stockholmsbaserade proptechbolaget tillhandahåller en SaaS-plattform (Software As A Service)som hjälper fastighetsägare att samla och organisera byggnadsinformation i digitala tvillingar.

Källa: Vyer, Vasce

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev