onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Digitalisering

Proptech Sweden efterlyser landsbygdsutvecklare

Publicerad: 30 juni 2020, 13:41

Roger Tofft, vd och inititativtagare, på Proptech Sweden. Foto: Mostphotos / Proptech Sweden

Digitala innovationer i kombination med högre grad av hemmajobbande kan ge landsbygden ett uppsving. Det säger Roger Tofft på intresseorganisationen Proptech Sweden som efterlyser aktörer som vill fokusera på landsbygdsfrågor.

Ämnen i artikeln:

Proptech

AJ


Under rubriken Scale up landsbygderna höll Roger Tofft ett föredrag på Boinstitutets livestreamade Almedalssatsning på tisdagen.

Roger Tofft är vd och initiativtagare till intresseorganisationen Proptech Sweden som jobbar för att driva på utvecklingen av digitala innovationer som rör alla delar av bygg- och fastighetsmarknaden.

Läs även: Han startar branschorganisation för proptech-aktörer

Han ser stora möjligheter före både proptech-aktörer och landsbygdskommuner när det gäller att ta vara på den chans som pandmin har gett.

Roger Tofft:

– Med proptech kan vi skapa nya möjligheter för alla som vill leva, bo och arbeta på landsbygden. Covid-19 har gjort att fler stannar hemma och jobbar och kan vi flytta ut från Stockholm och pendla mindre får vi mer tid till andra saker och blir mer effektiva.

Om bredbandsutbyggnaden genomförs som planerat till alla delar av landet behöver den pågående urbaniseringen inte gälla alla. Och när det blir möjligt för fler att bo och arbeta ute i landet, kommer möjligheterna för en sådan flyttrörelse att öka.

Läs även: Fastighetsägarna Service svarar på kritiken om ny app

Enligt Roger Tofft behöver dock proptech-aktörerna, liksom kommunerna, lite hjälp på vägen.

– Trots att landsbygden har störst utmaningar med transporter och service så är det här som det görs minst satsningar på digitala innovationer. Vi behöver mer fokus på landsbygden! sa Roger Tofft och uppmanade alla intresserade att höra av sig:

– Vi vill att landsbygdsutvecklare kontaktar oss. Vi kan skapa virtuella think tanks till exempel och diskutera mer om de här frågorna.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev