tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Digitalisering

Proptech nu även för industrin

Publicerad: 22 december 2021, 13:10

Proptechbolaget Vyer med Nils Berglund i spetsen riktar sig nu även till industrisektorn. Foto: Vyer

Nu ska skräddarsydda techlösningar för fastighetsbranschen även tas i bruk inom industrisektorn genom ett partnerskap mellan Ericsson och Vyer.

Ämnen i artikeln:

EricssonProptech

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Proptechbolaget Vyer har sedan 2016 utvecklat en plattform för digitala tvillingar med fokus på att göra fastighetsbranschen mer effektiv och hållbar. 

– Vi ser en stark efterfrågan på lösningar som underlättar insamling av information och stöder datadrivna beslut som leder till effektivisering av processer och verksamheten. Där passar vår produkt in, säger Nils Berglund, vd på Vyer, till Fastighetsnytt.

Läs även: De ska guida digitala nomader till outnyttjade kontor

Bolaget hjälper i dag fastighetsägare att ta fram digitala tvillingar, det vill säga interaktiva 3D-kartor över byggnader, via en digital plattform med information om utrymmen, utrustning och ärenden, samt realtidsdata för att spegla verkliga förhållanden. 

Foto: Vyer

Läs även: Proptechbolag värvar tungviktare från fastighetsbranschen

Genom partnerprogrammet Industry 4.0 ges nu även industriaktörer möjlighet att använda Vyers SaaS-lösning i kombination med Ericssons trådlösa teknik, som är skräddarsydd för industriella miljöer, för att få full överblick över maskiner, processer och data. 

–Genom data insamlad i den fysiska världen kan en digital tvilling användas som en trygg plats för att stresstesta olika scenarion och se vilken inverkan olika förändringar i tillverkningsprocessen skulle ha, kommenterar Sebastian Elmgren, affärsutvecklingschef på Ericsson.

På så sätt blir det enligt honom lättare att fatta rätt beslut med minimal risk för driftstopp, samtidigt som Vyer nu kan sprida sin proptech-expertis till ytterligare en sektor. 

Läs även: Proptech på frammarsch - i jakt på en definition

– Digitaliseringen av industrin handlar ju både om att öka konkurrenskraften och möta allt högre krav när det gäller hållbarhet och resursutnyttjande, där kan digitala tvillingar precis som för fastighetsägare som vill förvalta mer effektivt och hållbart vara ett smart verktyg för det, säger Nils Berglund. 

Mer om Vyer

• Stockholmsbaserat proptechbolag som tillhandahåller en SaaS-plattform som hjälper fastighetsägare att samla och organisera byggnadsinformation i digitala tvillingar.

• Genom partnerprogrammet Industry 4.0 med Ericsson kan numera även industriaktörer använda sig av lösningen för att ta kontroll över sin data.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev