torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Digitalisering

Procuritas köper Proptech Sweden

Publicerad: 12 maj 2023, 09:44

Nina Bremer, vd Proptech Sweden.

Foto: Jonas Ljungdahl

Investeraren Procuritas köper Proptech Sweden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetProptech SwedenProptech

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det är Procuritas Capital Investor VII som förvärvat Proptech Sweden AB inklusive dotterbolagen Ömangruppen Svenska AB och Axcell Fastighetspartner AB.

Procuritas skriver i ett pressmeddelande att Proptech Sweden är en nyckelspelare i klimatomställningen mot bakgrund av att fastigheter står för 40 procent av Sveriges samlade energianvändning och kommande EU-regelverk med krav på åtgärder för minskade utsläpp.

Proptech Sweden bildades i Växjö 1994 och bolaget har verksamhet på olika platser runt om i Sverige.

Läs också: Marknaden pekar nedåt – då rusar proptech

– Vi har haft bra dialog med Procuritas under en lång tid och vet att de är rätt partner när vi nu ska ta nästa steg. Genom vårt nya partnerskap får vi tillgång till kompetens, nätverk och stor erfarenhet från andra tillväxtresor. Tillsammans har vi tagit fram en strategisk plan för vår fortsatta tillväxt och vi är övertygade om att vårt partnerskap kommer utveckla bolaget ytterligare, kommenterar Nina Bremer, vd Proptech Sweden AB.

– Det är lätt att imponeras av den snabba tillväxten hos bolagen inom Proptech Sweden, en tillväxt vi ser kommer att fortsätta med nya EU-krav på klimatomställning och minskad energianvändning. Bolagen har ett tydligt service-DNA vilket visar sig i starka och återkommande kundrelationer. Förbättrat inomhusklimat och energieffektivisering är tydliga trender i fastighetsvärlden och vi ser fram emot vårt partnerskap och att ytterligare öka farten på resan framåt, kommenterar Mattias Feiff, Co-Managing Partner på Procuritas

Läs också: Proptech svek under energikrisen – nu ökar trycket på branschen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev