torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Digitalisering

Odevo går in i USA – köper ledande fastighetsförvaltare i Florida

Publicerad: 2 november 2022, 08:23

Till vänster byggnaden Brickell Flatiron Curves i Miami. Till höger Odevos vd Daniel Larsson. Foto: Golden Dusk Photography/Pressbild

Foto: Pressfoto

Den nya proptechkoncernen Odevo tar klivet över Atlanten. I och med förvärvet av amerikanska KWPMC uppges företaget vara världens första bostadsförvaltare med en ledande ställning i både Europa och USA.

Ämnen i artikeln:

SvepetOdevoProptech

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Efter lanseringen av proptechbolaget Odevo i mars 2022 har företaget expanderat snabbt. Bland annat meddelade man att bostadsjätten JM anslutit sig till företagets mjukvaruplattform för förvaltning av sina kunder.

Läs mer: Efter jätteavtalet - tredjedel av landets bostadsrätter anslutna till bolagets plattform

Nu tar Odevo klivet över till USA i och med förvärvet av Floridabaserade fastighetsförvaltaren KW Property & Management Consulting, KWPMC, som omsätter motsvarande 1,4 miljarder svenska kronor.

Läs mer: Nya proptechkoncernen fortsätter att växa – nu med brittisk bostadsjätte

– Vår ambition är att bli den globala ledaren inom förvaltning av bostäder. Detta är ett viktigt steg på vägen att nå den ambitionen och innebär att vi är världens första aktör som har en ledande position på båda sidor Atlanten. Det känns otroligt spännande att äntligen etablera sig i USA som vi arbetat på under en lång tid, säger Daniel Larsson, vd på Odevo, i en kommentar.

I ett pressmeddelande skriver Odevo att antalet medarbetare i företaget genom förvärvet av KPWMC nu uppgår till 3 800 personer. Antalet förvaltade bostäder uppgår till 590 000 och bolagets omsättning ökar till 3,1 miljarder kronor vilket innebär att den trettiofaldigats på mindre än fyra år.

Mer om Odevo

• Fundamentet till koncernen grundades 2019 genom bildandet av Nabo och förvärvet av SBC. Lanseringen av Odevo som varumärke skedde i mars 2022.

• Finns i Sverige, Finland och Storbritannien.

• Brittiska Rendall & Rittner, Trinity Group och Premier Estates ingår också i gruppen.

• Odevo utmanar branschen bland annat genom en egenutvecklad tech-plattform med ambitionen att bli den ledande internationella aktören inom förvaltning av fastigheter och bostäder.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev