fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Digitalisering

Mestro antagen till prestigefyllt proptech-program

Publicerad: 11 augusti 2023, 09:07

Kristin Berg, vd Mestro.

Foto: Mestro

Handelskammaren har antagit Saas-bolaget Mestro till acceleratorprogrammet Ecosystem Exchange: Proptech som hålls i september. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetProptech

R


Programmet arrangeras av Svenska Handelskammaren för Storbritannien på uppdrag av den brittiska ambassaden i Stockholm och den svenska ambassaden i London.

Enligt Mestro är det ingen slump att programmet nu riktas mot proptech mot tidigare Life Science, Green Fintech och Foodtech.

"Cirka en tredjedel av Storbritanniens energianvändning sker i just fastigheter, varav de flesta är äldre och dåligt isolerade. Marknaden har ett starkt behov av att digitalisera sin fastighets- och energianvändning", skriver Mestro.

Läs även: ”Det bästa som hänt proptech” – om elkrisen och inflationen

Programmet syftar till att introducera svenska tillväxtbolag till Storbritanniens fastighetsmarknad och ge de deltagande bolagen essentiell information och kunskap för att effektivt kunna etablera sin verksamhet på den brittiska marknaden.

– Vi har haft en del kontakt med brittiska fastighetsägare sedan tidigare och ser nu fram emot att lära oss mer om en av Europas mest tongivande marknader och knyta värdefulla kontakter inför vår fortsatta expansion, kommenterar Mestros vd Kristin Berg.

Läs även: ”Enorm digitaliseringsresa” – Projektledarnas framtidsspaningar

Mestro utvecklar en molnbaserad AI-plattform som analyserar fastighetsägares energidata och har kunder som bland annat Heimstaden och Pandox.

– Programmets uppbyggnad passar oss perfekt och ger Mestro en crash course om marknaden och ovärderligt nätverkande med nyckelspelare på den brittiska och svenska marknaden.

Mer om Ecosystem Exchange: Proptech

Under två dagar i september kommer tio utvalda svenska bolag att få rådgivning och nätverka med utvalda experter på marknaden. Programmet avslutas med en bolagspresentation på Impact, ett av Svenska Handelskammaren för UK’s flaggskeppsevent som samlar över 200 företagsledare, politiker och akademiker från Storbritannien och Sverige för att diskutera den gröna omställningen.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev