Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Digitalisering

Hemsö om proptech-satsningen: ”Det bubblar hos fastighetsbolagen”

Publicerad: 18 December 2020, 14:54

Hemsö inleder ett pilotprojekt med Vyer.

Foto: Mostphotos

Fastighetsjätten satsar på digitalisering och har nyligen startat ett pilotprojekt inom drift och förvaltning. ”Google Maps-tänket med smarta kartor för fastigheter är enkelt att ta till sig”, säger bolagets digitaliseringschef Fredrik Hörnsten.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterProptech

Hemsö inleder pilotprojektet på fem äldreboenden i södra Sverige, för att kunna ta ännu bättre hand om sina fastigheter. 

– Google Maps-tänket med smarta kartor för fastigheter är enkelt att ta till sig. Personalen måste vilja använda tekniken och nyttja den, annars blir den värdelös, säger bolagets digitaliseringschef, Fredrik Hörnsten, i en kommentar. 

Läs även: Proptech, hur långt har vi egentligen kommit? 

Pilotgruppen överför som bäst byggnadsinformation till virtuella 3D-kopior som finns på en digital plattform. 

– Genom att samla informationen i digitala tvillingar spar vi tid på att söka och verifiera information, samt prickar mer rätt i beslut. 

Pilotprojektet sker i samarbete med Vyer, ett stockholmsbaserat proptechbolag som sedan 2016 har hjälpt fastighetsägare att samla och organisera byggnadsinformation i digitala tvillingar. 

– Med ett drivet team av kunnig drift- och förvaltningspersonal har Hemsö alla förutsättningar att snabbt komma in i ett digitalt arbetsflöde, säger Nils Berglund, vd på Vyer, i en kommentar. 

Läs även: Investmentbolag ska accelerera nordisk proptech 

Fredrik Hörnsten är taggad inför satsningen och tror att 2021 blir ett händelserikt år för hela branschen. 

– Det bubblar hos fastighetsbolagen. I vissa fall är det så pass icke-digitaliserat att man har ritningar på papper. Men nu vill alla greppa tag i digitaliseringen och det går att göra väldigt mycket.

Pilotprojektet inleddes i slutet av november och pågår fram till juni 2021.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterProptech

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.