onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Digitalisering

Heba skaffar digitala tvillingar för alla fastigheter

Publicerad: 28 september 2021, 09:38

Foto: Vyer

Efter ett pilotprojekt under våren väljer Heba nu att implementera digitala tvillingar i hela beståndet. ”Det gör att vi enkelt kan kontrollera förutsättningar och justera nivåer även på distans”, säger bolagets fastighetschef Ulrika Thorildsson.

Ämnen i artikeln:

Proptech

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Heba Fastighets AB skalar upp sin digitala satsning för att göra driften och förvaltningen ännu mer hållbar och effektiv. 

– Med digitala tvillingar kan vi se de verkliga förhållandena i byggnaderna från en dator, vilket gör att vi enkelt kan kontrollera förutsättningar och justera nivåer även på distans, kommenterar bolagets fastighetschef Ulrika Thorildsson.

Läs även: Allmännyttan i pilotprojekt – vill spara miljoner 

Hon säger att tjänsten ligger helt i linje med Hebas strategi om att stärka förvaltningen med en digital helhetslösning, samtidigt som medarbetarna lättare kan dokumentera information när de befinner sig i byggnaderna. 

– Med hjälp av den egna organisationen kan vi hålla både ritningar och annan data uppdaterad över tid, vilket underlättar den dagliga operativa verksamheten och planeringen av renoveringsprojekt. 

Läs även: Hemsö om proptech-satsningen: ”Det bubblar hos fastighetsbolagen” 

Vyers mobila plattform gör det möjligt att besöka byggnader virtuellt för att kunna ta del av information om utrymmen, utrustning, felanmälan och aktiviteter. Ändringar och aktiviteter loggas automatiskt för att möjliggöra analys och datadrivna beslut. 

– Loggningen visar vad i byggnaden som kräver extra uppmärksamhet eller förebyggande åtgärder. Det har varit både spännande och lärorikt att jobba med Heba under våren och vi ser fram emot att vara en fortsatt del av Hebas digitala resa, säger Vyers vd Nils Berglund. 

Bolaget uppges tack vare dessa kontroller på distans spara både tid, pengar och miljö genom färre transporter.

Mer om projektet i korthet

• Modernisering och 3D-modellering av ritningar (290 000 kvm).

• Systemintegrationer för automatisk informationssamordning.

• Utbildning och digitalt förändringsarbete.

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev