torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Digitalisering

Här är finalisterna i Business Arena Tech Awards

Publicerad: 2 november 2020, 05:00

Nu är det klart vilka sex bidrag som går vidare till final i innovationstävlingen Business Arena Tech Awards.

Ämnen i artikeln:

Business Arena StockholmProptech

AJ

Andreas Jennische

andreas.jennische@fastighetsnytt.se


Den prestigefyllda tävlingen ordnas av Business Arena i samarbete med Nordic Proptech Initiativ som ett sätt att belöna och lyfta fram digitala initiativ som tar fastighetsbranschen snabbare in i framtiden. 

Nomineringsprocessen är nu avklarad och sex finalister har plockats fram som alla inom ska få pitcha sin tjänst eller projekt inför juryn. Vinnarna, en per kategori, presenteras på Business Arena Stockholm i december.

Läs även: Tunga branschnamn bakom nytt investment-bolag som ska accelerera nordisk proptech

Juryordförande Magnus Svantegård är mycket nöjd med startfältet.

– Vi är positivt överraskade av både antalet och kvaliten på nomineringar som kommit in. Det har inkommit väldigt många bra förslag och det krävdes ett stort antal rundor för juryn innan vi kunde enas om endast tre bidrag per kategori. 

Syftet med tävlingen är att lyfta fram nya smarta tjänster och visa goda exempel på hur de går att implementera ute i verksamheterna. 

– På fastighetsaktörssidan är det intressant att se att man lyckas ta standardprodukter knyta ihop dem via standarder och därmed få ihop dem till en fungerande lösning. Det låter enklare än vad det är i praktiken. En annan tydlig trend, som bla syns i PropTech kategorin är att BIM börjar användas i andra delar av kedjan än bara i själva byggfasen. Det är glädjande att får visa upp sådana exempel inom ramen för denna tävlingen , säger Magnus Svantegård.

Läs även: Proptech Sweden efterlyser landsbygdsutvecklare

Här är bidragen som gått vidare till final:

MEST INNOVATIVA FASTIGHETSAKTÖREN

Solida, Sisab.

Idén i korthet: Tusentals temperaturmätare och CO2-sensorer har kopplats till AI-verktyget Solida vilket lett till smartare kontroll av inomhusklimatet i bolagets skolfastigheter. 

• Automatiserad felanmälan, Fastighets AB Förvaltaren.

Idén i korthet: Att få in automatiska felanmälningar, rakt in i det kommunala bostadsbolagets fastighetssystem baserat på sensordata och ett bakomliggande regelverk inklusive nyttjande av standarder.

• Bonava automatiserar egna visualiseringar, Bonava Sverige AB.

Idén i korthet: En automatiserad, intern process för framställning av sälj- och marknadsmaterial ger kunderna en virtuell upplevelse av det nya hemmet och dess omgivningar som i hög grad motsvarar den byggda verkligheten via BIM-modeller.

MEST INNOVATIVA PROPTECH-BOLAG

• Bimfire Suite, Briab Brand och Riskingenjörerna AB.

Idén i korthet: Att digitalisera och effektivisera hantering, kontroll och kommunikation av kritisk brandskyddsinformation för en byggnads hela livscykel via en BIM-modell.

• Smartvatten, Envera Sverige AB.

Idén i korthet: Digital avläsning av vattenläckor i realtid samt enhetligt system för energi- och vattenförbrukning.

• Yggio 3.0, Sensative AB. 

Idén i korthet: Har byggt en mångfald av tjänster för smarta fastigheter genom ett system baserat på hur operativsystemet Android fungerar i en mobiltelefon.

 

Mer om Business Arena Tech Awards

Business Arena Tech Awards anordnas i samarbete med Nordic PropTech Initiative för att premiera initiativ som tar fastighetsbranschen snabbare in i framtiden. En utvald och kunnig jury tar fram finalisterna i varje kategori som får pitcha sin tjänst eller projekt på den nya scenen Innovation Arena. Juryn utser sedan vinnaren i varje kategori och presenterar vinnarna den 8-9 december på Business Arena Stockholm.  

Priset delas ut i två kategorier:

• Mest innovativa proptech-bolag, läs mer om kriterierna här.

• Mest innovativa fastighetsaktör, läs mer om kriterierna här.

 

Vilka sitter egentligen i juryn? Du hittar hela listan här. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev