Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Fastighetsägarna Service svarar på kritiken om ny app

Publicerad: 1 juni 2020, 14:14

Stefan Younes, vd på Fastighetsägarna Service.

Foto: Fastighetsägarna Service

Fastighetsägarna Service val av Avy som digital hyresgästapp har väckt frågor. Nu bemöter Fastighetsägarna kritiken. ”Vi har haft kontakt med flera proptech-bolag”.


Det var i fredags som Fastighetsägarna Services val av Avy som digital samarbetspartner väckte uppmärksamhet. 

 Roger Tofft, grundare av Proptech Sweden, skrev om avtalet i ett inlägg på Linkedin där han kritiserade Fastighetsägarna Service för att snedvdrida marknaden.

”Nu sticker jag ut hakan. Är det inte märkligt att en oberoende part väljer ut vissa aktörer som man ska arbeta med och helt plötsligt blir marknaden skev. Är det så vi vill att den svenska fastighetsmarknaden ska fungera?” skrev Roger Tofft.

Läs även: Fastighetsägarna Service anklagas för monopolism 

Fastighetsägarna Service anser att kritiken är orättfärdig. Bolaget skriver i ett mejl till Fastighetsnytt att man haft kontakt med flera proptech-bolag och utvärderat deras produkter inför valet av Avy som boendeapp, och att man samverkar med flera olika bolag för att paketera tjänster som används av fastighetsägare i Stockholm och Uppsala.

Stefan Younes, vd på Fastighetsägarna Service, skriver i en kommentar att det är viktigt att skilja mellan medlemsorganisationen Fastighetsägarna och dess uppdrag från det kommersiella bolaget Fastighetsägarna Service. 

– Fastighetsägarna Service är ett uppdragsförvaltningsbolag som erbjuder tjänster till små och stora fastighetsägare, oberoende av medlemskap i föreningen Fastighetsägarna. Vi på Fastighetsägarna Service erbjuder förvaltningstjänster inom ekonomi, juridik, teknik, skötsel och givetvis även digitala tjänster för att förenkla vardagen för våra kunder. Samarbetet med Avy blir en del av vårt redan breda tjänsteutbud och inte minst en del av vårt digitala erbjudande där vår befintliga kundportal utgör kärnan för oss i dag, skriver Stefan Younes i en kommentar.

Oskar Öholm, vd på Fastighetsägarna Stockholm, håller inte heller med om kritiken att valet av Avy skulle gynna monopolism.

– Att Fastighetsägarna Service, som är ett dotterbolag till Fastighetsägarna Stockholm, utvecklar digitala lösningar för sina kunder är naturligt. Fastighetsägarnas medlemmar kan känna sig trygga med att bolaget agerar på kommersiella grunder och inte subventioneras av föreningens medlemmar, skriver han i en kommentar.

 

 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.